අවශ්ය ද්රව්ය
රුලං (රාවා) පීරිසි කෝප්ප 1ක්
සීනී ඔබේ රස අනුව
අවශ්ය නම් කජු හා මුද්දරස්පලම්
ෆ්රෙෂ් මිල්ක් පීරිසි කෝප්ප 2ක්
ගී හෝ බටර් පුරවා මේස හැඳි 1ක්
සැෆ්රන් ටිකක් හෝඑග් යෙලෝ
කලරිං බිංදුවක්
හදන්න පටන් ගන්න කලින් බටර් හෝ ගිතෙල් ගා ගත් ලෑල්ලක් හෝ පැතලි පිඟානක් ලෑස්ති කර පසෙකින් තබන්න.
හදන්නේ මෙහෙමයි
රාවා කියන්නෙ රුලං. රාවා කේසරී කියන්නෙ රුලං කේසරීවලටම තමයි. මුලින්ම රුලං ටික වියළි භාජනයකට (Non Stick නම් හොඳයි) දමා අඩු ගින්දරේ හැන්දකින් කලවම් කරමින් විනාඩියක් පමණ කබලේ බැද ගන්න (දුඹුරු පාට වෙන්න දෙන්න එපා)
දැන් එයට ෆ්රෙෂ් මිල්ක් හා ඔබේ රස අනුව සීනී දමා අඩු ගින්දරේම හැඳි ගාන්න.
එයටම බටර් හා කලරිං එකතු කර කැටි ගැහෙන්න නොදී නොනවත්වාම හැඳි ගාන්න.
එක දිගටම අඩු ගින්දරේ හැඳි ගානකොට මිශ්රණය ඝනකම් වී එක ගුළියකට එනවා.
දැන් ළිප ඕෆ් කර පරිස්සමට මිශ්රණය කලින් බටර් ගා සූදානම් කර ගත් ලෑල්ලට හෝ පිඟානට දමා ස්පැචුලා එකකින් හෝ කෙසෙල් කොළේකින් පැතලි කර ගන්න.
ඒ එක්කම බටර් ගා ගත් පිහියකින් කෑලී මාක් කර කපා ගන්න. අවසානයට කජු හා මුද්දරස්පලම්වලින් සරසා ගන්න
(මේ ප්රමාණයෙන් සාමාන්ය කෑලි 12ක් පමණ කපා ගන්න පුළුවන්. කෑලි ප්රමාණය වැඩි කර ගන්න ඕනේ නම් අමුද්රව්ය වැඩි කර සාදා ගන්න)
(Tharunie)