Saturday, April 19, 2025
Follow Us
රුලං පෑන් කේක්

අවශ්‍ය දේවල්

ලොකු කෙසෙල් 1ක්

(පොඩි ඒවා නම් දෙකක්

ගන්න)

බිත්තර 1ක්

රුලං කෝප්ප 1 1/2ක්

බටර් ග්‍රෑම් 50ක්

බේකිං පවුඩර් තේ

හැඳි 1/2ක්

සීනි මේස හැඳි 2ක්

කිරි කෝප්ප 1/2ක්

කුරුඳු කුඩු තේ හැඳි 1/4ක්

සාදික්කා කුඩු තේ

හැඳි 1/4ක්

සාදන ආකාරය

කෙසෙල් ගෑරිප්පුවක් මඟින් පොඩිකරගන්න. බටර් දියකරගන්න. බිත්තරය ගසාගන්න. රුලං පිටි, කුරුඳු කුඩු, සාදික්කා කුඩු, බේකිං පවුඩර් එකට එකතු කරන්න. දැන් කෙසෙල්, පිටි මිශ්‍රණය, බටර්, බිත්තර සියල්ල සමඟින් කිරි එකතුකර මිශ්‍රණය හදාගන්න.

ඔබ ගන්නා කෙසෙල් ප්‍රමාණය අනුව කිරි ප්‍රමාණය අඩු වැඩි විය හැකියි. පෑන් කේක් මිශ්‍රණයේ ඝනකම අනුව තව කිරි අවශ්‍ය යැයි හැඟේ නම් එක් කරන්න..

නොන්ස්ටික් පෑන් එකක් ළිප තබා ඒ මතට මෙම සාදාගත් මිශ්‍රණයෙන් ටිකක් හැන්දකින් එක් කරන්න. හැන්දෙන් රවුම් ආකාරයට මිශ්‍රණය විහිදුවන්න. දෙපැත්ත රන්වන් පාට වූ විට ගන්න. ඒ විදියට ඉතුරු මිශ්‍රණයෙන් හදන්න. පැණි සහ කෙසෙල් පෙති සමඟින් පිළිගන්වන්න.


(Tharunie)