අවශ්ය දේවල්
රුලං පිටි කෝප්ප 1 ½ක්
යෝගට් කෝප්ප 1 ½ක්
පාන්පිටි මේස හැඳි 3ක්
බේකිං සෝඩා තේ හැඳි 1/4ක්
රස අනුව ලුණු
තෙල් හෝ බටර් ටිකක්
සාදන ආකාරය
තෙල් සහ බටර් හැර ඉහත සඳහන් සියල්ල එකට එකතුකර කලවම් කරන්න. තෝසේ බැටර් එක ඝනකම් වගේ හැඟෙනවා නම් තව යෝගට් එකතුකරන්න. නැතිනම් වතුර ස්වල්පයක් එකතුකරන්න.
දැන් සාදාගත් තෝසේ මිශ්රණය විනාඩි 20ක් පමණ තබන්න. ඊට වැඩි වුණත් කමක් නැහැ. මුකුත්ම වෙන්නේ නෑ, පෑන් එකක් ළිප තබා එයට සාදාගත් තෝසේ මිශ්රණයෙන් පුරවා හැන්දක් එක් කරන්න.
ඒ හැන්දෙන්ම මිශ්රණය වටේට විහිදිලා යන විදියට හැන්දේ යටි පැත්ත මිශ්රණය මත තබා වටේට කරකවන්න.
තුනිවට මිශ්රණය විහිදුවා හදන තොසේ හරිම ක්රිස්පීයි. දැන් තෝසේ එක උඩ දුඹුරු පැහැ ගැන්විගෙන එද්දී බටර් හෝ තෙල් පුංචි හැන්දකින් තොසේ එක පුරාම ගාන්න
එතකොට හොඳ ක්රිස්පී එකට තෝසේ එක හැදෙනවා. මේ විදියට තොසේ සියල්ලම හදාගන්න. දැන් උණු උණුවෙම සම්බාරු සහ පොල් චට්නි සමඟ තෝසේ රස බලන්න.
(Tharunie)