පොල් කිරි දමා හදන දෙල් කරියක රස කවුරුත් දන්නවා. ඒත් දෙල් බැදලා කරියක් ලෙස පිළියෙල කරලා නැතුව ඇති. ඒ නිසා බලන්න අද මේ විදිහට හදලා මොන තරම් රසවත් ද කියලා.
අවශ්ය ද්රව්ය
දෙල් ගෙඩි 1ක්
රතුලූනු ගෙඩි 5 - 6ක්
අමු මිරිස් කරල් 3 - 4ක්
කරපිංචා ඉති 2ක්
රම්පෙ කැබැල්ලක්
අඹරාගත් අබ ස්වල්පයක්
කහ කුඩු තේ හැඳි 1/2ක්
මිරිස් කුඩු තේ හැඳි 1/2ක්
අමු තුනපහ කුඩු
තේ හැඳි 1/2ක්
බැදපු තුනපහ කුඩු
තේ හැඳි 1/2ක්
පොල් කිරි කෝප්ප 2ක්
බැදීමට තෙල්
අවශ්ය පමණ ලුණු
සාදන ක්රමය
දෙල් ගෙඩිය පොතු හැර ගන්න. ඉන්පසු එය තීරු කපා මැද ඇස්ස අයින් කර අඟල් 1 1/2ක පමණ දිගට කෑලි කපාගන්න. ලුණු සහ කහ ස්වල්පයක් දමා අතගාන්න. දැන් එම කෑලි එය ගැඹුරු තෙලේ බැදගන්න.
භාජනයක් ගෙන එයට පොල් කිරි සහ අවශ්ය අමුද්රව්ය සියල්ල දමා ළිපේ තියාගන්න. හොඳින් උතුරවා ගන්න. උතුරන විට එයට බැදගත් දෙල් ටික දමන්න.
හොඳින් හිඳෙන තෙක් ළිපතබා අවසානයේ ළිපෙන් බා කෑමට ගන්න.
(Tharunie)