කට්ලට් හදන්න ගන්නේ අර්තාපල්. එහෙමත් නැතිනම් කිරිඅල වාගේ දෙයක්. ඒත් දෙල් වලින් කට්ලට් හදලා බලන්න. හරිම රසයි. ඒ වගේම වියදමත් ඉතිරියි.
අවශ්ය ද්රව්ය
දෙල් ගෙඩි 1ක්
උම්බලකඩ කුඩු ග්රෑම් 25ක්
රම්පෙ/කරපිංචා ස්වල්පයක්
එනසාල් කරාබු නැටි 3 - 4ක්
කුරුඳු පොතු 3ක්
අමු මිරිස් කරල් 3 - 4ක්
ගම්මිරිස් කුඩු තේ හැඳි 1ක්
රතුලූනු ගෙඩි 10 - 12ක්
ලුණු තේ හැඳි 1 1/2ක්
බිත්තර 2ක්
බැදීමට පොල්තෙල්
අවශ්ය පමණ බිස්කට් කුඩු
සාදන ක්රමය
දෙල් ගෙඩිය සුද්දකර කෑලි කපා එයට ලුණු එකතු කර හොඳින් තම්බා ගන්න. ඉන්පසු මෙය හොඳින් පොඩිකර ගන්න. දැන් රතුලූනු, අමුමිරිස්, රම්පෙ, කරපිංචා පොඩියට කපාගන්න.
තෙල් මේස හැඳි 2ක් රත්කර එයට කරපිංචා, රම්පෙ, කුරුඳු පොතු, එනසාල්, කරාබු නැටි, අමුමිරිස්, රතුලූනු එකතු කර හොඳින් තෙම්පරාදු කර ගන්න. දැන් මෙයට පොඩි කර ගත් දෙල් ටික එකතු කර ගම්මිරිස් කුඩු සහ උම්බලකඩ එකතු කර ගන්න. ලුණු රස පදම බලා පොඩි බෝල සාදා ගන්න. සාදා ගත් බෝල බිත්තර සාරුවලට දමා බිස්කට් කුඩුවල දවටා ගැඹුරු තෙලේ බැද ගන්න.
(Tharunie)