දෙල් කියන්නේ එළවළුවක්. ඒත් දෙල් වලින් අතුරු පස හදන්නත් පුළුවන්. බලන්න මේ දෙල් පුඩිම මොන තරම් රසවත්ද කියලා.
අවශ්ය ද්රව්ය
දෙල් ගෙඩි 1ක්
සීනි ග්රෑම් 100ක්
කිරි කෝප්ප 1/2ක්
බිත්තර 2ක්
සාදික්කා කුඩු තේ හැඳි 1/2ක්
බටර් ග්රෑම් 50ක්
පිටි ග්රෑම් 25ක්
ලුණු ස්වල්පයක්
ටින්කිරි කෝප්ප 1/2ක්
සාදන ක්රමය
පළමුව දෙල් ගෙඩිය පොත්ත හැර කෑලි කපාගන්න. එයට ලුණු දමා තම්බා ගන්න. ඉන්පසුව මෙය හොඳින් පොඩිකර පසෙකින් තබා ගන්න.
සීනි බටර් සමඟ මිශ්රකර බීට් කරගන්න. ඉන්පසුව එයට බිත්තර එකතු කර
නැවත බීට්කර ගන්න. ටින්කිරි ද එකතුකර පිටි ද අවශ්ය පමණ දමා ගන්න.
දැන් පොඩිකර ගත් දෙල් ටික දමා ගන්න. එය එකතුකර ගන්නා ගමන් කිරි කෝප්ප 1/2 ක්ද දමා සාදික්කා එකතුකර ගන්න. දැන් මෙය බේකින් තැටියකට දමා අංශක 180 උෂ්ණත්වයට විනාඩි 30ක් බේක්කර ගන්න.
ඉන්පසුව ආහාරයට ගත හැකියි.
(Tharunie)