Saturday, November 23, 2024
Follow Us
ගැට දෙල් මුං ඇට කරිය

පැසුණු දෙල් කඩන විට දෙල් ගැටයක් දෙකක් වැටෙන එක නවත්වන්න බැහැ. මේ වගේ වෙලාවට වීසි කරනවා හැරෙන්න වෙන කරන්න දෙයක් නැහැ. ඒත් බලන්න මේ විදිහට හදලා කොයි තරම් රසද කියලා.

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය

දෙල් ග්‍රෑම් 200ක ගෙඩියක්

මුං ඇට ග්‍රෑම් 100ක් (පොඟවා ගත්)

තුනපහ තේ හැඳි 1ක්

කහ කුඩු තේ හැඳි 1/4ක්

මිරිස් කුඩු තේ හැඳි 1/2ක්

උම්බලකඩ කුඩු තේ හැඳි 2ක්

අමු මිරිස් කරල් 2 - 3ක්

කුඩාවට කපාගත් ලූනු ග්‍රෑම් 50ක්

රම්පෙ, කරපිංචා, කුරුඳු පොත්තක්

දිය කිරි කෝප්ප 2ක්

මිටි කිරි කෝප්ප 1ක්

රස අනුව ලුණු

වියළි මිරිස් කරල් 4 - 5ක්

තෙල් මේස හැඳි 2ක්

 

සාදන ක්‍රමය

දෙල් ටික අඟල් 1/2 පමණ කෑලිවලට කපා ගන්න. එය බඳුනකට දමා පොඟවා ගත් මුං ඇට ටික දමන්න. මෙයට වියළි මිරිස් කරල් සහ මිටිකිරි ටික හැර ඉතිරි සියල්ල දමන්න. දෙල් සහ මුං ඇට ටික තැම්බුණාට පසු එහි ඉස්ම ගතිය හිඳෙනතුරු ළිපේ තියන්න. එය ළිපෙන් බා වෙනත් භාජනයක් ළිපේ තබා තෙල් තේ හැඳි 2ක් දමා ගන්න. එය රත්වන විට වියළි මිරිස් කරල් ටික එකතු කරන්න. එය බැදෙන විට දෙල් සහ මුං ඇට ටික එකතු කරන්න.

මිටි කිරි දමා හිඳෙනතෙක් ළිප තියා රස අනුව ලුණු එකතු කර ළිපෙන් බා ගන්න.

(Tharunie)