අවශ්ය ද්රව්ය
තම්බා ගත් දෙල්
ගෙඩියක් (අඟලේ කෑලිවලට කපාගෙන තම්බා ගන්න)
රට ලූනු ග්රෑම් 50ක් (බික් කපා ගත්)
උම්බලකඩ මේස හැඳි 1ක්
කෑලි මිරිස් තේ හැඳි 2ක්
අබ ඇට තේ හැඳි 2ක්
තක්කාලි ග්රෑම් 50ක්
රස අනුව ලුණු
කහ කුඩු තේ හැඳි 1/4ක්
සුදු ලූනු තේ හැඳි 2ක්
අමු ඉඟුරු තේ හැඳි 1ක්
රම්පෙ, කරපිංචා
මිටක්
අමු මිරිස් කරල් 5 - 6ක්
සෝයා සෝස් මේස
හැඳි 1ක්
තෙල් ස්වල්පයක්
සාදන ක්රමය
භාජනයක් ළිප තබා තෙල් මේස හැඳි 3ක් පමණ දමා රත්කර ගන්න. එය රත්වූ විට එයට අබ ටික දමන්න. අමු ඉඟුරු ද එක්කර ගන්න. ඉන්පසුව එයට තම්බා ගත් දෙල් ටික දමා බැදගන්න. එය බැදෙන විට එයට රස අනුව ලුණු, කහ කුඩු, එකතුකර කලවම් කර ගන්න. දැන් එයට කපාගත් තක්කාලි එකතු කරන්න. සෝයා සෝස් එකතු කර දෙල් කෑලි තැලෙන්නෙ නැති ලෙසින් කලවම් කර ළිපෙන් බා ආහාරයට ගන්න.
(Tharunie)