අවශ්ය ද්රව්ය
තම්බාගත් කඩල කෝප්ප 1ක්
රවුමට කපාගත් ලූනූ ගෙඩි 2ක්
කපාගත් තක්කාලි ගෙඩි 1ක්
කහකුඩු තේ හැඳි 1/2ක්
තුනපහකුඩු තේ හැඳි 1/2ක්
කපාගත් අමුමිරිස් කරල් 2ක්
මිටිකිරි කෝප්ප 1ක්
ලුණු ස්වල්පයක්
දෙහි බෑයක යුෂ
එළවළු තෙල් ස්වල්පයක්
සාදන ක්රමය
පළමුව භාජනයකට තෙල් ස්වල්පයක් දමා රත්වන විට අමුමිරිස්, තක්කාලි දමා තෙම්පරාදු කරගන්න. එයටම කහකුඩු හා තුනපහකුඩු එකතු කර මිශ්රකරන්න. විනාඩි කිහිපයක් තැම්බෙන්නට හැර කඩල ටික දමා කලවම් කර මිටිකිරිත් එකතු කර හැඳිගාන්න.
රස අනුව ලුණු දමා, කිරි උතුරනකොට දෙහි යුෂ ටිකක් දාලා කපාගත් ලූනූ එකතු කරන්න. තැම්බෙන්නට හැර ළිප නිමන්න.
(Tharunie)