Thursday, April 25, 2024
Follow Us
රම්පෙ කොකනට් බටර් කේක්

අවශ්‍ය වන්නේ

බටර් ග්‍රෑම් 250ක්

කුඩුකරගත් සීනි ග්‍රෑම් 140ක් (ග්‍රයින්ඩ්කර ගන්න)

පාන් පිටි ග්‍රෑම් 200ක්

බිත්තර 4ක් (සුදුමද හා කහමද වෙන වෙනම)

රම්පේ යුෂ මේස හැඳී 3ක් (නැවුම් රම්පේ කොළ කිහිපයක් වතුර ස්වල්පයක් සමඟ බ්ලෙන්ඩ්කර පෙනේරයකින් පෙරා යුෂ හදාගන්න)

බේකිං පවුඩර් තේ හැඳී 1යි 1/ 2ක්

පොල්කිරි මිලිලීටර් 50ක්

 

හදන්නේ මෙහෙමයි

 

කේක් එක හදාගන්න කලින් අවන් එකට දාන්න පුළුවන් තැටියකට බටර් ගාගත් බේකිං පේපර් එකක් දමා ලෑස්ති කරගන්න. බේකිං පේපර් නැත්නම් කේක් ට්‍රේ එකේ බටර් ටිකක් ගා ඒක උඩට පාන් පිටි ස්වල්පයක් දමා බටර්වල පාන් පිටි තැවරෙනකම් එහෙට මෙහෙට කරන්න. වැඩිපුර පාන් පිටි ටික හලලා දාන්න. බඳුනක් ගෙන බටර් හා සීනී එකට දමා ඉලෙක්ට්‍රික් බීටරයෙන් ක්‍රීම් වනතුරු බීට්කරන්න. (එකම පැත්තකට පමණක් බීට් කරන්න)

ක්‍රීම් වුණාට පස්සේ බිත්තර කහ මද ටික එකතුකරමින් තවත් හොඳීන් බීට්කරන්න. බිත්තර එකතු කිරීමෙන් පසු ටික වේලාවකින් බීට්කිරීම නවත්වන්න. දැන් මිශ්‍රණය ක්‍රීම් එකක් විදිහට තියෙන්න ඕනේ. ඒ අතර අවන් එක සෙල්සියස් අංශක 170 ට රත්වෙන්න දාන්න.

දැන් පාන් පිටි හා බේකිං පවුඩර් එකට දමා හොඳීන් හැන්දකින් කලවම් කරන්න. දැන් පාන් පිටිවලින් ටිකටික, රම්පේ යුෂ හා පොල්කිරි පිළිවෙළින් කලින් හදාගත්ත මිශ්‍රණයට දමා ලී හැන්දකින් හොඳීන් මිශ්‍රකරන්න. මේ සඳහා බීටරය පාවිච්චි නොකරන්න. ඒ වගේම ලී හැන්දෙන් මිශ්‍ර කිරීමේ දී එකම පැත්තකට මිශ්‍ර කිරීමටත් වගබලා ගන්න (මේ මිශ්‍රණය ලස්සන හරිත පැහැයක් ගන්නවා. මේ මිශ්‍රණය වැඩිය දියාරුත් නැති ඝනකමත් නැති මිශ්‍රණයක් විය යුතුයි.)

හොඳීන් වියළි භාජනයකට බිත්තර සුදු මද ටික දමා වතුර නොගෑවුණු වියළි බීටරයකින් විනාඩි කිහිපයක් හයි සීපීඩ් හොඳීන් බීට්කරන්න. පෙණ නැග හොඳීන් බීට් වුණාම ඒ ටිකත් කේක් මිශ්‍රණයට දමා හැන්දකින් මිශ්‍රකරන්න. දැන් කේක් මිශ්‍රණය කලින් සකසාගත් කේක් තැටියට දමා තැටිය අත් දෙකෙන් උස්සා පොඩ්ඩක් මේසයට ගසන්න. එතකොට කේක් එක සමබර වෙලා පිපෙන්න ලේසි වෙනවා. සෙල්සියස් අංශක 170ක ට රත්කරගත් අවන් එකේ විනාඩි 40ක් 45ක් පමණ බේක්කර ගන්න. කේක් එක බේක්වෙන කොට රම්පේ සුවඳක් හමනවා. කේක් එකට ටූත් පික් එකකින් ඇන බලන්න බේක්වෙලා ද කියලා. බේක්වෙලා නම් ටූත් පික් එකේ මිශ්‍රණය ගෑවෙන්නේ නෑ. අවශ්‍ය නම් හොඳීන් නිවුණාට පසු බටර් අයිසිංවලින් සරසාගන්නත් පුළුවන්.

(Tharunie)