Saturday, November 23, 2024
Follow Us
රම්පෙ කිරිබත්

අප සාමාන්‍යයෙන් කන කිරිබත වගේම වුණාට මෙහි කිරි රසයත් සමඟ රම්පේ රසයත් විඳගත හැකියි.

අවශ්‍ය වන්නේ

 

රම්පේ කොළ කිහිපයක්

සුදු කැකුළු හාල් කෝප්ප 2ක්

පොල් කෝප්පයක්

රස අනුව ලුණු

 

හදන්නේ මෙහෙමයි

මුලින්ම සුදු කැකුළු හාල් හොඳීන් සෝදා අප සාමාන්‍ය කිරිබත් උයන ප්‍රමාණයට වතුර දමා ළිපේ තියන්න. ඒ අතර රම්පේ කොළ කුඩාවට කපාගෙන පොල් හා වතුර කෝප්පයක් දමා හොඳීන් බ්ලෙන්ඩ් කර පෙරා ගන්න. රම්පේ කොළ නිසා මෙය ලස්සන හරිත පැහැයක් ගන්නවා. බත උතුරන්න පටන් ගන්නකොටම රම්පේ සමඟ බ්ලෙන්ඩ් කර ගත් කිරි ටික එයට දමන්න. පදමට ලුණු දමා කිරි ටික හිඳෙන තුරු හැන්දෙන් කලවම් කරමින් අඩු ගින්දරේ කිරිබත උයා ගන්න. සාමාන්‍ය කිරිබත් වගේ කෙසෙල් කොළයක හෝ පිඟානක හෝ තුනී කර කෑලි කපා ටිකක් නිවෙන්න තියන්න. කොච්චි දාපු සැර ලුණු මිරිසක් එක්ක රස විඳීන්න. හරිම රසයි

(Tharunie)