Saturday, November 23, 2024
Follow Us
උණෙන් ‍ෙප‍ළෙන අයට දෙන තැම්බුම් හොද්ද

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය

සූදුරු, කොත්තමල්ලි

මේස හැඳි 1ක්

ගම්මිරිස් ඇට 20ක්

සුදුලූනු බික් 5ක්

රතුලූනු ගෙඩි 10ක්

උළුහාල් ඇට 15ක්

කුරුඳු පොතු කැබැලි 1ක්

කරපිංච ඉති 1ක්

උම්බලකඩ

කෑලි 2ක්

ගොරක

කෑලි 1ක්

සියඹලා ඇඹුල් ටිකක්

 

සාදන ක්‍රමය

 

පිරිසුදු මැටි වළඳක් හෝ සාස්පානක් හෝ ගෙන සුදුලූනු හා රතුලූනු පෙතිගසා දමන්න. සූදුරු, කොත්තමල්ලි හා ගම්මිරිසුත් තළා දමන්න. අනෙක් කළමනා හා පමණට ලුණුත් දමා අතින් පොඩි කරන්න. ඉන්පසු වතුර පත පහක් (අඬු කෝප්ප) පමණ දමා ළිප තබා කෝප්ප එකහමාරකට සිඳුවා ලුණු, ඇඹුල් බලා බොන්නට දෙන්න. බඩ විරේක වී දුර්වල වූ ලෙඩුන්ට සියඹලා ඇඹුල් දැමිය යුතු නොවේ. ඒ වෙනුවට ගොරකා පමණක් යොදන්න. ඇඹුල් රස අඩු නම් දෙහි ඇඹුල් ටිකක් දමාගන්න.

(Tharunie)