Saturday, November 23, 2024
Follow Us
 බිත්තර රහිත රස ගුණ පිරි කේක්

බිත්තර රහිත කේක් එක

සාදාගැනීම සඳහා

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය

සීනි ග්‍රෑම් 250ක්

පිටි ග්‍රෑම් 250ක්

බටර් ග්‍රෑම් 250ක්

බේකිං පවුචර් තේ හැදි 2ක්

ටින්කිරි කුඩා ටින් 1/2ක්

උණුවතුර මේස හැදි 4ක් පමණ

වැනිලා තේ හැදි 2ක්

 

සාදන ක්‍රමය

පළමුව බඳුනක් ගෙන එයට ටින්කිරි ටින් භාගය දමා එයටම උණුවතුර මේස හැඳි හතර ද දමා දියකර නිවෙන්නට තබන්න. ඉන්පසු සීනි සහ බටර් බඳුනකට දමා බීට් කරගන්න.

එයටම ටින්කිරි මිශ්‍රණය ද දමා බීට් කරන්න. දැන් පිටිවලට බේකිං පවුඩර් එකතුකර තෙවරක් හලාගන්න.

එය ද ඉහත මිශ්‍රණයට එකතු කර හොඳින් කලවම් කරගන්න.

වැනිලා තේ හැදි දෙක ද එකතු කරගන්න. මෙම මිශ්‍රණයේ පදම සාමාන්‍ය කේක් එකක ස්වභාවයට නැතිනම් තවත් ටින්කිරි ටිකක් එකතුකර ගන්න.

එසේම ටින්කිරි දමන නිසා ඔබට කැමැති නම් සීනි ප්‍රමාණය ග්‍රෑම් 200කට අඩුකර ගත හැකිය.

දැන් මෙම මිශ්‍රණය සකස් කරගත් තැටියකට දමා සෙල්සියස් අංශක 180ක උෂ්ණත්වයෙන් විනාඩි 35ක් පමණ බේක් කරගන්න.

(Tharunie)