Saturday, April 27, 2024
Follow Us
බැදපු හතු මිශ්‍රණය සමඟ යෙලෝ ෆ්‍රයිඩ් රයිස්

ඈත අතීතයේ පටන්ම රසවත් ආහාරයක් ලෙස බිම්මල් ආහාරයට ගෙන ඇති අතර දියවැඩියාව, වයිරස් ආශ්‍රිත රෝග සඳහාත් හදවත් රෝග සඳහාත් ගුණදායක ආහාරයකි.

එසේම ප්‍රෝටීන්, කාබෝහයිඩ්‍රේට්, යකඩ, විටමින් සහ කැල්සියම් යන සංඝටකද බිම්මල්වල අන්තර්ගත වෙයි. එවැනි ගුණ පිරුණු හතු යොදා

ගනිමින් සැකසූ රසවත් බතකි මේ.

 

හතු මිශ්‍රණය

සාමාන්‍ය හතු (කුඩාවට කපාගත්)

ග්‍රෑම් 200ක්

කපාගත් ලූනු ගෙඩියක්

කොළ පැහැති බෙල්පෙපර් ගෙඩියක්

කරපිංචා කිනිත්තක්

අබ ඇට තේ හැඳි 1/2ක්

සූදුරු කුඩු තේ හැඳි 1/2ක්

ගම්මිරිස් කැබැලි මේස හැන්දක්

අඹරාගත් සුදුලුනු බික් 2ක්

අඹරාගත් ඉඟුරු තේ

හැඳි 1/2ක්

ලුණු රස අනුව

එළවළු තෙල්

මේස හැඳි 2ක්

 

සාදන ක්‍රමය

පළමුව පෑන් එකකට තෙල් මේස හැන්දක් එකතුකර රත්කරගන්න. පසුව එයට කපාගත් ලූනු සහ කරපිංචා එකතුකර බැදගන්න. ඉන්පසු එයට කපාගත් බෙල්පෙපර් කැබැලි එකතුකර මිනිත්තුවක් පමණ මඳගින්නේ බැදගන්න. දැන් මේ පෑන් එකටම ඉතිරි තෙල් මේස හැන්ද දමා රත්කර අබ දමා අබ ඇට පුපුරන විට ඉඟුරු, සුදුලූනු සහ කුඩාවට කපාගත් හතු කැබැලි දමා ලුණු සහ සූදුරු එකතුකර බැදගන්න. දැන් පෙර බැදගත් මිශ්‍රණය මෙයට එකතුකර ගම්මිරිස් කැබැලි දමා විනාඩි දෙකක් පමණ මිශ්‍රකරමින් බැදගන්න. මෙය යෙලෝ ප්‍රයිඩ් රයිස් සමඟ ආහාරයට ගත හැකිය.

(Tharunie)