අවශ්ය ද්රව්ය
බාස්මතී හාල් කෝප්ප 3ක්
එළවළු තෙල් මේස හැඳි 8ක්
බත පිස ගැනීම සඳහා වතුර
චොප් කරගත් සුදුලූනු තේ හැන්දක්
චොප්කරගත් ඉඟුරු තේ හැඳි 1/2ක්
කොටුවට කපාගත් ලොකු
ලූනු ගෙඩි බාගයක්
කහ කුඩු තේ හැඳි 1/2ක්
කරදමුංගු කරල් 3ක්
කරාබු නැටි 3ක්
රස අනුව ලුණු
සාදන ක්රමය
පළමුව සහල් හොඳින් සෝදා බඳුනකට දමා බත පිසගැනීමට අවශ්ය වතුරද එකතු කර එයටම කහ කුඩු සහ රස අනුව ලුණු දමා ළිප තබා බත පිසගන්න.
ඉන්පසු පිසගත් බත තැටියකට දමා ශීතකරණයේ දමා පැය දෙකක් පමණ තබන්න.
අනතුරුව ගැඹුරු පෑන් එකක් ගෙන එයට තෙල් දමා රත්කර රත්වූ පසු ඉඟුරු, සුදුලූනු, කරඳමුංගු, කරාබුනැටි එකතුකර බැදීගෙන එනවිට ලූනු කැබැලි එකතුකර මඳ වේලාවක් බදින්න.
එය බැදීගෙන එනවිට ශීතකරණයෙන් බතගෙන එයද දමන්න. දැන් ගින්දර වැඩිකර මිශ්රකරමින් මිනිත්තු දෙකක් පමණ පිසගන්න.
හතු මිශ්රණය සමඟ මෙම බත ආහාරයට එකතුකර ගත හැකියි.
(Tharunie)