අවශ්ය ද්රව්ය
පිටි ග්රෑම් 150ක්
ටින්කිරි මේස හැඳි 8ක්
වතුර මිලිලීටර් 150ක්
වියළි පලතුරු ග්රෑම් 100ක්
කජු ග්රෑම් 50ක්
බටර් ග්රෑම් 125ක්
ලුණු තේ හැඳි 1/2ක්
ආප්ප සෝඩා මේස හැඳි 1/2ක්
වතුර තේ කෝප්පයක්
වැනිලා තේ හැඳි 2ක්
සාදන ක්රමය
පළමුව පිටි සහ බේකිං සෝඩා එකට මිශ්රකරගන්න. කුඩාවට කපාගත් පලතුරු සහ කජුද එකතුකර කලවම් කරගන්න. ඉන්පසු ටින්කිරි, වතුර මිලිලීටර් 150 සහ බටර් බඳුනකට දමා ළිප තබා මඳ ගින්නේ උණු කරගන්න. දැන් මේ කිරි මිශ්රණයට පලතුරු සහ පිටි මිශ්රණය එකතුකරන්න. ඉතිරි වතුර කෝප්පයද එක්කර ගන්න. වැනිලාද එක්කරගන්න. දැන් මේ මිශ්රණය අඟල් 8ය8 හතරැස් තැටියකට හෝ අඟල් 10 ක විෂ්කම්භය සහිත රවුම් තැටියකට දමා සෙල්සියස් අංශක 160ක උෂ්ණත්වයෙන් පැයක් පමණ බේක් කරගන්න.
(Tharunie)