පිහියක් අරන් ගිහින් කොහිල දලු ටිකක් කඩාන ඇවිත් කොහිල දලු මාළුවක් හදන්නේ හරිම තෘප්තිමත්ව.
මොකද හොඳට ම දන්නවා මේවාවල වස විස නැහැ කියලා. මේ ඔක්කොමත් එක්ක ගැමි අම්මාගේ අතේ පදමට හැදෙන කොහිල දලු මැල්ලුම මොනතරම් රසවත්ද?
අවශ්යවෙන්නේ
කොළ ඉහිරුණු
කොහිල දලු මිටක්
ගාගත් පොල් අවශ්ය
පමණට
අමුමිරිස් හෝ කොච්චි
කරල් 3, 4 ක්
රතුලූනු ගෙඩි 2, 3 ක්
කහ ස්වල්පයක්
ලුණු අවශ්ය පමණ
සාදන ක්රමය
තමන්ගෙම වත්තෙන්ම කඩාගත්ත ගමන් කොහිල ටික සෝදා ගන්න. කොහිල දලු මිටියේ කටු පිහියෙන් සූරාගෙන නැවතත් හොඳට සෝදා ගන්න.
හොඳ හැටියට ගින්දර දැමූ දරළිපක් උඩ මැටි හට්ටියක් තියාගෙන හදන්න පුළුවන් නම් වඩාත් හොඳයි.
හැබැයි ඉතිං දැන් ගෑස් වළං තියෙන නිසා නවීන මුළුතැන්ගෙවල්වල ගෑස් ළිපේ වුණත් පදමට උයාගන්න බැරිකමක් නැහැ.
මැටි ඇතිළිය රත්වුණාට පස්සේ කපාගත්ත කොහිල දලු ටික දාලා පොල්කටු හැන්දෙන් එහා මෙහා කරගන්න.
අමුමිරිස් හෝ කොච්චි කරල් හීනියට ලියාගෙන එකතු කරගන්න. පුංචි ඈයෝ කෑමට නැත්නම් ඉතිං කොච්චි දැම්මොත් තමයි රස. රම්පෙ කරපිංචා, කහ, රස අනුව ලුණු, ගම්මිරිස් මේවා එකින් එක විටින් විට යොදන්න. එක වර්ගයක් දාන ගානේ හැන්දෙන් කලවම් කරගන්න. ඔක්කොම එකට කලවම් කරනවට වඩා මෙහෙම කරද්දි කොහිල දලුවලට මේ හැමදෙයක් ම හොඳින් උරාගන්නවා.
අන්තිමටම එකතු කරන්නේ පොල්.
සිසිල් ගතිය, සීනි පාලනය කිරීම, අර්ශස් රෝගීන්ට මේ කොහිල දලු මැල්ලුම ඉතාම ගුණදායක එකක් වේවි.
(Tharunie)