කෙහෙල් කොළයක රස වෑහෙන කිරි හොද්දක් එක්ක කෝම්පිට්ටුවක රසබලන්න තියේ නම්.... මේ වරප්රසාදය හැමෝටම නම් ලැබෙන එකක් නැහැ.
ගමේ කෑමක් විදිහට හරිම සෞඛ්ය සම්පන්න ආහාරයක් නිසා කට වහරට කිව්වේ යක්ෂ කුලේ ඇත්තෝ කාපු පොල් කටුවේ පිට්ටුව කියලා.
මේ සඳහා අවශ්ය වෙන්නේ
කුරක්කන් පිටි ග්රෑම් 50 ක්
හාල් පිටි ග්රෑම් 50 ක්
පොල් ගෙඩි 1/2 ක පොල්
කැරට් ග්රෑම් 25 ක්
දඹල ග්රෑම් 25 ක්
අවශ්ය පමණ ලුණු
කෝම්පිට්ටුව හදන්නයි යන්නේ.
වත්තේ පිටියේ දඹල වැලෙන් දඹල කරලක්, දෙකක්, කෙහෙල් කොළයක් එහෙම කඩාගෙනම ඇවිත් වැඩේ පටන් ගනිමු නේද?
කැරට්, දඹල දෙකම වෙන වෙනම හීනියට කපාගෙන තියාගන්න.
කෝම්පිට්ටුව හදන්නයි යන්නේ
වත්තේ පිටියේ දඹල වැලෙන් දඹල කරලක්, දෙකක්, කෙහෙල් කොළයක් එහෙම කඩාගෙනම ඇවිත් වැඩේ පටන් ගනිමු
නේද?
කැරට්, දඹල දෙකම වෙන වෙනම හීනියට කපාගෙන තියාගන්න.කුරක්කන් පිටි,හාල් පිටි අවශ්ය පමණ තෙල්,ලුණු ස්වල්පයක් එක්කර වතුර ඉසිමින් හොඳින් ගොලගැට කරන්න. හොඳින් ගොල ගැට වූ පසු කැරට්,දඹල එක්කර නැවත ගොලගැට කරන්න.
කඩවැස්ම බඳින ලද හට්ටියකට වතුර දමා හොඳින් වතුර නටන විට පොල්කටුවේ පොල්තෙල් ස්වල්පයක් ගා ඉහත කී මිශ්රණය දමා තද නොකර කෙසෙල් කොළයක් තබා අනෙක් පැත්ත හරවාගෙන කඩවැස්ම මත තබා හොඳින් තම්බන්න.
තැම්බී ඇත්දැයි පරීක්ෂා කිරීමට සිදුරු තුළින් පොල්කිරි ස්වල්පයක් දමා තම්බා ගන්න.
(Tharunie)