Saturday, November 23, 2024
Follow Us
කොකනට් ක්‍රීම් පුඩිං

නිවෙසේදී හරිම පහසුවෙන් සොයාගත හැකි අමුද්‍රව්‍ය ටිකක් එකතුකර සාදා ගතහැකි පුඩිං එකක් මේ.

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය

මිටිකිරි කෝප්ප 4ක්

සීනි රස අනුව

ජෙලටින් තේ හැඳි 6ක්

කස කසා ඇට මේසහැඳි 3ක්

වැනිලා තේ හැන්දක්

කැමැති වර්ණයකින් කලරිං

 

සාදන ක්‍රමය

පළමුව කසා කසා ඇට ටික ගෙන හොඳින් සෝදා පෙගඟන්නට තබන්න. ඉන්පසු ජෙලටින් පෙ‍ෙඟන මට්ටමට ඇල්ජලය දමා පසෙකින් තබන්න .

දැන් පොල්කිරි වලට අවශ්‍ය පමණට සීනි දමා ළිපේ තබා උණුකරගන්න. ඉන්පසු ළිපෙන් බා එයට ජෙලටින් එකතුකර ගෙන කලවම් කර ගන්න.

වැනිලා ද මෙයට එකතු කරගන්න. දැන් මෙය කොටස් දෙකකට බෙදා එක් කොටසකට කලරිං දමාගන්න . ඉන්පසු විනිවිද පෙනෙන බඳුනක් ගෙන හොඳින් සෝදා එයට කලරිං නොදැමූ කොටස දමා මිදෙන්නට ශීතකරණයේ තබන්න.

එය ඉක්මනින්ම මුදවා ගැනීමට අවශ්‍ය නම් අධිශීතකරණයේ දමන්න. ඉන්පසු ඉවතට ගෙන ගෑරුප්පුවකින් කුඩා සිදුරු කීපයක් සාදාගන්න. එසේ සිදුකරන්නේ කොටස් දෙක හොඳින් සම්බන්ධ වීම සඳහාය .දැන් අනෙක් කොටසද ඊට උඩින් දමා ශීතකරණයේ තබන්න .

මෙය තරමක් මිදීගෙන එනවිට කස කසා ඇට එකතුකරන්න.මෙය හොඳින් මිදුණු පසු කෑලි වලට කපා ගත හැකිය .එසේම ඔබට කස කසා ඇට සොයාගැනීමට අපහසු නම් පැෂන් ෆෘට් ඇටද මේ සඳහා භාවිත කළ හැකියි

 

උපදෙස් -

ප්‍රවීණ සූපවේදිනී

සුනේත්‍රා ඒකනායක

(Tharunie)