සීමා මායිම් නැති ආදරයේ අරුත දන්නා අය තමන්ගේ යැයි කියන, තමන් අතින් සත්කාර ලබන්නවුන් සඳහා සුවිශේෂී කෑම සකසා දෙති.
වරකා අපේ රටේ සුලබ පලතුරකි. ඇතැම් විට කොස් වාරයේ දී මේවා අපතේ යන අවස්ථා ද ඇත. වරකා රස විඳින්න ලැබුණ විටෙක දී ඔබටත් මේ ආකාරයට වරකා දෝසි සාදා ගත හැකියි.
ලාංකේය අපේ ආහාර රටාව ලොව බොහොමයක් රටවලට වඩා වෙනස්ය. අපි උදේ, දවල් සහ රාත්රී ලෙසින් ප්රධාන ආහාර වේල් තුනක් ගන්නා අතර උදේ 10 ට පමණත් සවස 3 ට පමණත් තේ, ඔසු පැන් හෝ ශීත කළ බීම සමඟ කෙටි කෑමක් ගැනීමටත් පුරුදුව හිඳින්නෙමු.
ශ්රී ලාංකිකයන්ගේ ප්රධානතම ආහාරය බත්. උදේ, දහවල, රාත්රී වශයෙන් ප්රධාන වේල් තුනටම බත් අනුභව කරන්න තමයි ඈත අතීතයේ සිටම අප පුරුදුව සිටින්නේ.
අන් කවරදාටත් වඩා මේ කාලය කෑම බීම අත්හදා බලන්න බොහෝ දෙනෙක් යොමු වෙලා. අපේ දේ, දේශීය අමුද්රව්ය යොදා ගනිමින් රස මෙන්ම ගුණයෙන් ද පිරිපුන් විවිධාකාරයේ ආහාර සකසන අපේ මිතුරු මිතුරියන් එකතුවන තැන කනවනම් කමු සමූහයයි. එහි ඉදිරිපත් වන සුවිශේෂී ආහාර වට්ටෝරු අප ඔබ වෙත ද ගෙන එන්නෙමු.
පුංචි පුතුගේ උපන් දිනය හැඩකරන්න බැලුම්බෝල, තරුමල් අරගෙන බෙයාර් යාළුවො ඇවිත් බෙයාර්ලා තරගයකට යන්න සූදානම් වෙනවා වගේ නේද?
Page 36 of 36